Otevřeno
ut–so 19:00 – 05:00

3/11 – 20:00

minus123minut

  • soul, groove, jazz, blues, funky
  • od 23:00 DJ Jay2x

Žádný koncert není dvakrát stejný

Minuty“ se vrátily na scénu!

Síla kapely spočívá především v živých energických koncertech, které jsou z velké části

tvořeny improvizací. Propojují žánry jako soul, groove, jazz, blues, funky či world music.

A protože, jak sami říkají, nejsou porostlí mechem, jsou otevřeni i vlivům současné

hudby. Na minutovský pelmel se nejen dobře tančí, ale jelikož jde o výjimečné

muzikanty, dobře se na ně také dívá.

Po koncertním návratu v předloňském a loňském roce si „Minuty“, jejichž hráčské

umění hraničí s genialitou, vytyčili jasné cíle: získat ke svým stávajícím fanouškům i

publikum, které je nezažilo, oslovovat svojí hudbou co nejpestřejší spektrum

posluchačů, navázat na své úspěchy v Evropě, a především šířit svým uměním radost.

Jejich pilné zkoušení, stále častější koncertování a nadšení z opětovného hraní navíc

směřuje k vydání nové desky.

Kapelu tvoří trio uznávaných muzikantů; zpěvák, kytarista a autor písní Zdeněk Bína,

baskytarista a dvorní textař kapely Fredrik Janáček a výjimečný bubeník Dano Šoltis.

„Minuty“ také mírně pozměnili název skupiny na minus123minut (původně -123min).

Minus123minut předtím působili v letech 1996 – 2009, vydali pět alb a obdrželi cenu

Anděl za Objev roku v roce 1999. Hráli na předních českých festivalech, vyprodávali

kluby u nás i na Slovensku. Jako jedna z mála tuzemských kapel slavili úspěchy také

v zahraničí, kde odehráli kolem dvou set koncertů v klubech a na festivalech (Holandsko,

Polsko, Francie, USA nebo Anglie…). Na to vše teď „Minuty“ hodlají znovu navázat!

Složení kapely:

Zdeněk Bína – zpěv, kytara

Fredrik Janáček – basa

Dano Šoltis – bicí

Diskografie:

Dream (2009 Indies Scope)

Mom (2005 Universal Music)

XL Live (2004 Indies Records)

Home? (2002 Indies Records)

Try (2001 Intermusic)

Shooba Dooba (1999 Intermusic)

minus123minut

Vstupenky - 230 / 270 Kč